Us presentem a les persones seleccionades pel Nahual 2023!

27/07/2023 | Fundación Utopía, Nahual

Russeth Baudilia María Xoyón Zalpor (Guatemala, Guatemala)

Facilitadora de la Creativitat i la Innovació des de 2008, estudiant de la Llicenciatura en Antropologia.

Actualment activa dins un moviment ciutadà en el qual es va presentar com a candidata a diputada pel seu municipi en les últimes eleccions nacionals. Compromesa en la lluita per la defensa dels drets humans i la desinformació dels ciutadans, en especial de les dones i les oportunitats que elles puguin tenir per ocupar espais de presa de decisions que els permetin combatre les desigualtats latents al seu territori.

Ha tingut l’oportunitat de treballar amb comunitat educativa temes de “prevenció de la violència” impartint tallers a diferents col·lectius. S’ha interessat en formar-se en temes de feminisme, diversitat cultural, la denuncia i l’atenció que es dona a les persones víctimes de violència intra-familiar.

Wilmer Josué Landaverry (Santa Rosa de Copán, Honduras)

Facilitador de la Creativitat i la Innovació des de 2008, llicenciat en Gerència i Desenvolupament Social i Màster en Psicologia Empresarial.

La seva experiència professional li ha permès treballar amb diversos grups en l’àmbit del desenvolupament comunitari, proporcionant accessòria en enfortiment institucional, masculinitats, inserció laboral, cooperativisme, economia social i solidària, sempre amb un enfocament de gènere i amb metodologies participatives. És una persona molt compromesa amb la seva comunitat, promou l’emprenedoria, la cura del medi ambient i el relleu generacional, tot això amb la intenció de generar canvis positius en el seu territori i que la persona se senti protagonista del seu propi procés