Transparència

Fundació Utopia com a organització del grup Plataforma Educativa desenvolupa la seva acció en conformitat amb l’establert a la Ley de Transparencia, d’accés a la informació pública i bon govern (Llei 19/2013, de 9 de desembre, del Govern d’Espanya) i a la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern (Llei 19/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat de Catalunya).
Compliance
Durant l’exercici de l’any 2019, es va signar un contracte de prestació de serveis per totes les entitats del grup Plataforma Educativa pel període d’un any amb JUDILEX, S.L. entitat jurídica dedicada al Compliance Penal, per tal de donar compliment al que disposa l’article 31 bis del Codi Penal en relació als Serveis d’assessorament extern per la implementació del model de riscos penals, i revisió continua.
Per part de JUDILEX es van identificar les activitats en l’àmbit de les quals poden ser comesos els delictes que han de ser previnguts, elaborant un mapa de riscos i establint els corresponents protocols i procediments. Posteriorment, el Patronat de la Fundació va aprovar el mapa de riscos.
Protecció de dades
Memòria Econòmica
Auditoria anual
- CCAA i Auditoria 2021 Fundación Utopía (pdf; 34 pàg. 2 MB)
- CCAA i Auditoria 2020 Fundación Utopía (pdf; 33 pàg. 1,8 MB)
- CCAA i Auditoria 2019 Fundación Utopía (pdf; 34 pàg. 6,6 MB)
- CCAA i Auditoria 2018 Fundación Utopía (pdf; 31 pàg. 5,3 MB)
- CCAA i Auditoria 2017 Fundación Utopía (pdf; 34 pàg. 6 MB)
Concursos, contractes i licitacions
Aquesta informació s’extreu dels punts 14 i 15 de l’Auditoria de l’any en curs
- Contractes i Subvencions 2021 (pdf; 2 pàg. 950 KB)
- Contractes i Subvencions 2020 (pdf; 3 pàg. 550 KB)
- Contractes i Subvencions 2019 (pdf; 2 pàg. 450 KB)
- Contractes i Subvencions 2018 (pdf; 3 pàg. 600 KB)
- Contractes i Subvencions 2017 (pdf; 3 pàg. 630 KB)
Activitats de l’identificador del grup d’interès
Els grups d’interès són les persones físiques o jurídiques i les organitzacions sense personalitat jurídica que duen a terme activitats susceptibles d’influir directament o indirectament en l’elaboració i l’aplicació de les polítiques públiques, en l’elaboració de propostes normatives o en la presa de decisions, en defensa d’un interès propi o de tercers o d’un interès general.
El Registre de grups d’interès de Catalunya es crea amb el Decret Llei 1/2017, de 14 de febrer, constituint-se com un instrument fonamental al servei de la transparència, el retiment de comptes i la prevenció de la corrupció.
L’existència d’un Registre general reforça la transparència, perquè permet que tots els ciutadans puguin fer el seguiment de l’activitat dels grups d’interès davant les diverses administracions en un únic punt, suposa un gran estalvi de recursos públics, perquè allibera les administracions de la despesa necessària per crear i mantenir un registre propi, i redueix les càrregues als ciutadans, les entitats i les empreses en establir el principi d’inscripció única.
Amb aquesta finalitat, la informació sobre l’Entitat i les seves actuacions, especialment les reunions i audiències amb autoritats, càrrecs públics, membres electes o diputats, i de les comunicacions, els informes i altres contribucions amb relació a les matèries tractades, es troben publicades a la web de la Generalitat: